Patara Turkiet fascinerande stranden och sanddyner

Patara för många, kanske en okänd destination i Turkiet har den längsta oavbrutna stranden i Turkiet, 18 km lång och upp till 400 meter bred. Denna strand är helt enkelt unik. Det är inte bara den längsta och mest vackra sandstranden i Turkiet, men enligt en undersökning av brittiska researrangörer kanske den vackraste stranden i världen, ännu bättre än många många stränder i Karibien. Det finns bara en nackdel, det finns få träd så lite skugga, endast så bra i solen. Vattnet är helt ren, mycket grunt på stranden, mycket barnvänligt, med intilliggande stora sanddyner och alla mot den pittoreska bakgrund av de mäktiga Taurusbergen.

Patara är fortfarande kvar en liten by, med små restauranger runt torget, ett antal lanthandlar, moské och dolmusstationen. I skuggan sitter gamla män, de har en chatt, en traktor jagar en kyckling från gatan. En by där du kan koppla av.

Enorma sanddyner över ruinerna av antika Patara, är allt ett stort naturreservat. Hotell bör inte byggas på stranden, eftersom det är också en grogrund för havssköldpaddor. Du hör bara vågorna och vinden. En plats för människor som uppskattar naturen.

Patara var en gång ett religiöst centrum för den kristna världen. Ruinerna av tre kraftfulla kyrkor kan fortfarande hittas. Officiellt i världshistorien Patara uppstod efter erövringen av Alexander den store 333 v. Chr. Patara var den viktigaste hamnen i Lykien, i mitten av Medelhavet. Egyptiska handlare germanska legionärer, romerska tjänstemän och Lycian patricier bodde i storstaden på Xanthos.
Om du har gått till stranden kan du se ruinerna av de triumfbågar av Metius Modestus, en romersk guvernör från 2: a århundradet inte förbise. Vid den gamla hamnen, väggarna i den gamla spannmålsmagasin. Den gamla badhus och en Corinthian tempel är andra attraktioner.

Patara är fortfarande en hemlig destination kan, ingen massturism, inga stora hotellkomplex, men lite grundläggande, vänlig, hanterbar by, där du kan ta ensamma promenader på den långa stranden.

Patara är en unik kombination av turkiska gästfriheten, ruiner och ett naturlandskap som förblivit orörd.

Turkiet utflykter