Konakli resort på den turkiska rivieran

Konakli ligger i provinsen Antalya, nära småstaden Alanya. Den direkta läge vid Medelhavet och det milda klimatet på södra kusten av Turkiet, har sett till att Konakli under de senaste två decennierna har utvecklats till en livlig badort.

Konakli du kan tillbringa dagen med att ligga på stranden, är aktiva i vattnet, men också fira ända in på småtimmarna. Konakli är en perfekt semestermål för alla.
Den intensiva utvecklingen av infrastruktur för turism, är från en liten by gjort en stad med mer än 30.000 invånare.

Naturligtvis Konakli är en perfekt sommar destination, men om du vill fly vintern i ditt eget land, kommer du att känna i Konakli under en längre period hemma.
Konakli har mer än 300 soldagar och 3000 soltimmar per år. Under högsäsong från juni till september kan du räkna med en medeltemperatur på 30 grader och mindre än en regnig dag varje månad.
Hotell och resorts i olika kategorier och prisklasser erbjuder nästan hela året till deras tjänster.

Den östra Turkiska Rivieran är en av de bästa semesterorter i Medelhavet. Konakli och Alanya tar på olika reseportal i första hand. Kvaliteten på de tjänster som erbjuds, trots de låga priserna inte värre än i andra länder och regioner.
I Konakli hittar 5-stjärniga all inclusive badorter, liksom små pensionat och lägenheter.

Sandstränderna mellan Side och Alanya på turkiska rivieran är bland de vackraste i Turkiet. På stränderna i Konakli under de senaste åren byggt många klubbar och hotell. Det finns nu även byggt en andra raden från stranden. stranden är dock lättillgänglig och fritt tillgängliga.

Så snart solen går ner i mitten av Konakli fylls med turister från hela världen. Klubbar, nattklubbar och barer ligger intill affärer och butiker erbjuder sina produkter till midnatt. Den mest kända klubb i Konakli är sommarträdgården.
Alanya är bara 12 km bort, kan du ta ett dopp i hamnområdet i det vilda nattlivet.

Konakli kan nås via Antalyas flygplats i västra delen av Gazipasa flygplatsen i öster. Från Antalya tar en överföring till Konakli omkring en halv till två timmar (110 km). Enheten från Gazipasa (60 km) är 60 till 90 minuter en lite kortare.

Konakli själv har inte många attraktioner, men är en av de typiska orterna på den turkiska rivieran.

Turkiet utflykter