Tekirova liten semesterort på den turkiska rivieran

Den lilla semesterorten Tekirova ligger 75 kilometer söder om Antalya i Kemer distriktet Turkiet.
Under de senaste åren, den lilla byn utvecklats till en blomstrande turistort på den turkiska rivieran. Längs stranden i Tekirova finns huvudsakligen all inclusive klubbens anläggningar. De erbjuder bra valuta för pengarna. I genomsnitt de är något billigare än de andra hotellen på den turkiska kusten.

Tekirova är övergången från den turistiska turkiska rivieran på Lycian kusten. Du märker speciellt att kusten nära Tekirova inte är lika stark byggd. Ändå finns det huvudsakligen i kust alla inlcusive hotell och klubbar. Byn ligger på en stor slätt vid foten av Taurusbergen.
I mitten av Tekirova är ca 2 km från sand och stenstrand.

En av de mest intressanta sevärdheterna i Tekirova inkluderar den botaniska trädgården och reptil park EKO Park Tekirova, bukten den gamla staden hamnen i Phaselis och Olympos stranden ligger i naturparken, i grannlandet Cirali.

För ett pulserande nattliv inte ska vara i Tekirova, tar nattliv främst i hotellets barer och nattklubbar. Kemer, som kan nås med bil på 20 minuter, hittar du några av de välkända nattklubbar på södra turkiska kusten.
Tekirova är en turistattraktion för familjer och budgeten resenärer. Priserna är rimliga och hotellen har stora vattenparker och vattenrutschbanor helt inriktade på unga besökare.

De fyra och vijsterren hotell är nästan alla på stranden söder om centrum ligger. I den andra eller tredje raden är knappast några hotell som byggdes. Logikostnader i Tekirova ligger något under genomsnittet för den turkiska rivieran. De flesta hotell är bokade under sommarmånaderna främst genom familjer. Detaljerade recensioner av hotell med bilder kan hittas på TripdAdvisor.

Den närmaste flygplatsen till Tekirova är Antalya. Transport till Tekirova från Antalyas flygplats tar ungefär 80 till 120 minuter. Tekirova har en medelhavsklimat.

Turkiet utflykter