Gazipasa öde stränder i Turkiet

Invånarna i Gazipasa i Turkiet bor huvudsakligen från jordbruket. Den mest kända produkt export är en typ av mjölbananer, som växer bara på detta område. bor i staden 23.000 personer, har hela området 48.000 invånare. Grann provinser är Alanya i väst, norr och Sarıveliler Anamur i öster. Staden Gazipasa är en smal landremsa mellan Taurusbergen och havet.

På grund av närvaron av en flygplats Gazipaþa kommer också att utvecklas snabbt under de närmaste åren. I staden finns endast ett fåtal hotell och resorts. På stränderna är långt ifrån lika trångt som resten av den turkiska rivieran. Ibland med överges, även under högsäsong, vilket ger ytterligare charm Gazipasa

En semester eller en dagsutflykt till Gazipasa är fortfarande en insider tips. Avsaknaden av massorna orsakas inte eftersom staden skulle ha något att erbjuda. Motsatsen är sant, hittar du i Gazipasa många naturliga stränder och mer än 2000 år gamla ruiner nära kuststaden.

Priser på flyg till Alanya-Gazipasa på samma nivå som i Antalya. Men det finns inte många direktflyg. De flesta flyg går via Ankara eller Istanbul, men det kan komma att ändras under de kommande åren.

Men jag rekommenderar dig att boka ett hotell i grannstäderna Kargicak Mahmutlar, detta främst på grund av de dåliga recensioner av hotell i Gazipasa. Du kan hitta ett brett utbud av lägenheter och bungalows i Gazipasa

Stränderna i Gazipasa är mer eller mindre övergivna, även under högsäsong. Det finns några Hotell i området. Turister från Alanya vet regionen knappt. Gazipasa är du välkommen att ringa en "spets" på den turkiska rivieran.
Staden Stranden sträcker sig över en längd av 2 kilometer. I öster den begränsas av hamnen och ruinerna av Selinus. Den västra delen bildas av klippor, en gammal fort och pirat grotta. Alldeles intill ingången är en mysig liten restaurang. På restauranger på hamnen solstolar och parasoller kan hyras. På andra sidan av hamnen är 1,5 km lång, bred sandstrand. Du kommer inte att hitta restauranger, kommer lokalbefolkningen inte glömma att simma. För en lugn dag utan en massa andra besökare till stranden är perfekt.

Längs motorvägen D-400 mot Anamur är en klippa på Koru. En trappa leder över 200 steg ner i en liten avskild vik.
Klipporna vid Antioch ad Cragum. Förutom ruinerna av Antioch, hittar du denna lite dolda vik (min bästa tips Gazipasa).
Om du vill tillbringa din semester i Turkiet i ett avskilt, vacker strand? Sedan är det bara Melody stranden i samma pensionat, bara för dig. Stranden kan nås via D-400 mot Anamur i ca 30 minuter (20 km).
En annan strand som ligger vid kusten i den lilla byn Yesiloz, kan du nå den i cirka 15 minuter.

Nattlivet spelar i Gazipasa huvudsakligen i barer och klubbar i hotellet. Om du vill gå, men gärna och ofta Alanya förmodligen en bättre plats för dig. För en resa till Turkiet, kan du ta en taxi eller dolmus.

Jag förväntar Gazipaþa många år kommer att stanna tyst turistort. Jag tror inte att många klubbens anläggningar och all-inclusive hotell som ska byggas inom en snar framtid.
Kanske operatörerna aldrig kommer att upptäcka staden med sina långa sandstränder och dolda baaien.wellicht.
En semester i Gazipasa garanterar definitivt vila och avkoppling.

Turkiet utflykter