De flesta vackra stränder i Turkiet

Letar du efter de vackraste stränderna i Turkiet?
Nedan följer en sammanfattning av de vackraste stränderna i landet, naturligtvis, den här listan förblir personliga och valet var inte lätt.
Längs den 7200 km långa kustlinje hittar du ett stort urval av stränder och avskilda vikar i Turkiet.


Nedan är de vackraste stränderna i Turkiet, jag hoppas en inspiration för din resa.

Oludeniz Beach och den blå lagunen. Oludeniz stranden med blå lagunen regelbundet nämns i en lista över de 10 vackraste stränderna i Medelhavet. Vattnet är mycket lugn och tydlig.
Kaputas Beach ligger på den branta kusten mellan Kas och Kalkan. Kaputas Beach ligger i klipporna mellan Kas och Kalkan på Lycian kusten. Den dolda plats och det turkosa havet gör det en av de bästa stränderna i Turkiet.
The Pirate Bay ruinerna av Antioch annons Cragnum i Gazipasa är ett hemligt tips. Det är bredvid ruinerna av den antika staden Antioch ad Cragum. De tillhör staden Gazipasa, 40 kilometer öster om Alanya. Det speciella med viken är dold plats. Det är åtskilda av en 40 meter hög klippa från havet.
Butterfly Valley på Lycian kusten. Butterfly Valley ligger nära Oludeniz på Lycian kusten. Vid slutet av den tre kilometer långa dalen är en smal sandstrand. Du kan nå stranden till fots eller med båt från de omgivande orterna.
Mermerli stranden mellan hamnen och klippor Antalya. Du har från denna strand en underbar utsikt över fartygen i hamnen. Stranden stolar tillhöra den övre Mermerli restaurang.
Olympos stranden ligger mellan ruinerna av Olympos och Cirali ekoturism resort på Lycian kusten, i provinsen Antalya. På grund av de många sköldpaddor, som lägger sina ägg här varje år, är det under naturen. På södra sidan av stranden driver en liten flod i havet. I dalen bakom det är ruinerna av den gamla hamnstaden Olympos.
Ilica Beach i Cesme med varma källor i havet och en bra vind. Cesme är ett av de mest ambitiösa kuststäderna i Turkiet. Staden är känd som en sommar och helg destination för societeten i Istanbul och Izmir. Den lilla kuststaden har Ilica stranden på en av de vackraste stränderna i Turkiet. Vattnet är alltid behagligt varmt på många ställen. Vindförhållandena på turkiska Egeiska kusten, gör Cesme är ett paradis för seglare och kitesurfare.
Stranden Iztuzu i Dalyan. I inledningen till Iztuzu stranden, är en del av ett skyddat område en liten äventyr. Båt attraktionen är imponerande och leder dig genom deltat Dalyan floden till havet, förbi igenvuxna gravar, havssköldpaddor och oförstörda naturlandskap.
 Konyaalti Beach i Antalya. Denna strand ansluter den historiska stadskärnan i Antalya, med det långt i bakgrunden ligger Taurusbergen. Det är ett bra ställe att koppla av på stranden är trevliga solstolar och parasoller. Den kilometerlånga sandstranden är aldrig trångt, du kommer alltid att finnas några lugna platser.
Kleopatrastranden i Alanya ligger i centrum av Alanya, erbjuder många aktiviteter, solstolar och parasoll.
Naturligtvis är detta bara en sammanfattning och det finns många fler vackra stränder i Turkiet, men jag hoppas att du har hittat tillräckligt inspiration för din nästa semester till Turkiet.

Turkiet utflykter