Backpacking i Turkiet

Vandring i Turkiet som inte får vara där du tänka snabbt. Naturligtvis du vet Turkiet sol semester i en av de många badorter, men fortfarande extra platser finns också långt borta från massturismen.

Jag kommer att beskriva under några intressanta platser måste du besöka om backpacker säker.


Olympos Cirali, backpacker navet på Lycian kusten. En hippie uppgörelse ursprung backpacker navet i Turkiet, trädet hus i Olympos. Olympos är en mötesplats för alla backpackers som väljer Turkiet som sin destination. De lockas till yoga, vattensporter och den vackra naturen. Naturen är därför Olympus är så olika, är hela Olympos stranden naturreservat. Det är på grund av Caretta Caretta havssköldpaddor. De lägger sina ägg på stranden. Men Olympos Cirali är Chimaera, en kultplats, även kallad Yanartaş. Från den steniga botten av en bergssluttning ut på flera ställen flamma ut, dessutom ska du absolut besöka ruinerna av den gamla hamnstaden Olympos, på kvällen kommer du att möta backpackers från hela världen i strandbarer.

Istanbul: kombinationen av öst och väst på Bosporen. Staden med 15 miljoner invånare och imponerande namn. Hagia Sofia och Blå moskén är begrepp som också är anslutna till Istanbul. Metropolen har alltid Europa och Asien ansluten och divideras med Bosporen. Bygg en part i stolpar Beyoglu och besöka Topkapipalatset, som under många år hemma hos de ottomanska sultanerna och deras harem. Prova läckra tilltugg och rätter på Galatabron och shoppa i Grand Bazaar i Istanbul. I Istanbul hittar du alla de motsägelser som du kan ändra dig, men.

Nemrut Dagi: med 2150 meter det högsta berget i norra Mesopotamien (Mesopotamien). På toppen av berget är en 50 meter hög kulle i form av en pyramid. Oförglömlig är utsikten från Nemrut vid soluppgången. Den röda solen förvandlar dalen till en mystisk proffsiga plats. Som ni kan föreställa bara i en film. Ta Nemrut Dagi i östra Anatolien definitivt på ditt schema du kommer inte ångra det.

Göreme: backpacker tillhåll i Kappadokien med varmluftsballonger. Kappadokien "underland i centrala Anatolien", dussintals varmluftsballonger flyter på morgonen på 3.917m höga vulkanen Erciyes skapade land. På och under marken, hittar du imponerande byggnader. Sevärdheter som grottan staden Derinkuyu. Tunnelsystemet är 14 våningar ner i marken, tusentals människor levde där.

Amasonerna av Thermodon River och Svarta havet. Svarta havets kust i Turkiet, dvs Sinope, te odlingar med Rize, Trabzon och den lilla staden Üniye (tidigare kallat Oneas), där Amazon av floden Thermodon levde. Historien om Amazonas går tillbaka till 14: e århundradet. På den tiden ledde en bysantinsk allmän husmor försvars Oneas mot ottomanerna.

World Wonder av antiken och ruinerna av Troja. Artemistemplet i Efesos och mausoleum Halikarnassos är bland de sju underverk i världen. Troy Alla vet historien om Homeros Iliaden, som berättar om det trojanska kriget. Staden som ansågs ointagligt, var grekerna med hjälp av en list veroverd.De grekiska soldater gömde sig i en trähäst, som gavs av trojaner för en välkommen gåva. Under hälsningen kom soldaterna från hästen och fångade Troy.

Den turkiska rivieran är synonymt med massturism, där man som en backpacker inget att leta efter, eller i alla fall. Resan tar från Alanya i öst, mitt tips är Gazipasa med även under högsäsong tomma sandstränder och The Pirate Bay i Antioch annons Cragnum. The Pirate Bay ruinerna av Antioch annons Cragnum i Gazipasa är ett hemligt tips. Det är bredvid ruinerna av den antika staden Antioch ad Cragum. De tillhör staden Gazipasa, 40 kilometer öster om Alanya. Ytterligare österut tar dig till Cap Anamur, en korsfarare slott Mamure Kalesi och en vacker utsikt över bergen i Cypern.

Turkiet är en stor destination för nybörjare backpackers. 90% av kollektivtrafiken med buss. Bussbiljetter kan köpas på lokala researrangörer. I turistområdena du hitta en butik i varje gathörn. Från Egeiska kusten av Turkiet från Istanbul, kan du dra nytta av färjan.
Utan några problem, kan du hitta ett vandrarhem i Istanbul, Izmir och Kappadokien. Priserna varierar från € 10, - till € 20, - per natt. Vid kusten av Svarta havet och östra Anatolien det finns få vandrarhem. Däremot kan du välja bland ett brett utbud av billiga hotell.
Airbnb är vanligt i Istanbul, Izmir, Antalya och de stora anläggningarna på sydkusten.

Turkiet utflykter