Turkiet Semester i oktober

Om du vill i oktober på semester till Turkiet, är klimatet naturligtvis ganska viktigt. I många delar av Turkiet, kan du räkna med bra väder.

Turkiet har i försäsongen under månaderna april, maj och oktober vackert väder för sol och bad. Vädret i oktober är bättre än i månaden av försäsongen.
I jämförelse med sommarmånaderna, det finns mer nederbörd. Temperaturerna sällan stiger över 30 grader Celsius. Extrema temperaturer över 40 grader Celsius, kan du inte förvänta dig.
En strand semester är möjlig på sydkusten.
Du kan förvänta dig behagligt medelhavs höstväder. Temperaturerna är perfekt för promenader på den södra kusten.

turkiska Rivieran
Den turkiska Riviera ligger på den södra kusten av Turkiet. Över en längd av mer än 250 kilometer sträcker den berömda turistområde i Taurusbergen och Antalyabukten. På grund av den trevliga vädret, har den turkiska rivieran varit under hela året ett populärt turistmål. I oktober kan du förvänta temperaturer i den turkiska Rivieran vattenhalt av omkring 24 grader Celsius. Under dagen kan temperaturen nå 25 grader Celsius, kan man förvänta sig mer regn i slutet av månaden. Detta kan resultera i ett eller två på varandra följande regniga dagar.
Den östra i oktober Turkiska Riviera erbjuder den bästa stranden vädret i Turkiet. Dagens är Alanya, Side, Konakli, Avsallar Manavgat.

Turkiska Egeiska kusten
Temperaturer på turkiska Egeiska ständigt över 25 grader Celsius. Havet är vacker som en temperatur på 22 till 24 grader Celsius. Du kan förvänta dig mer regn i slutet av oktober. Även om du kan räkna med högre dagstemperaturer på den turkiska rivieran, finns det mindre regn på den egeiska kusten.

Istanbul
De högsta dagtid temperaturer i Istanbul uppgår sol 20-21 grader Celsius. Ibland du 25-30 grader Celsius läser termometern, dessa dagar du kan simma i Bosporen,
Nederbörd faller på mer än 10 dagar. För en stad i Medelhavet höstvädret lämpligt. Den ideala tiden att besöka Istanbul är juni månad, sedan faller minst regn och temperaturen är inte lika varmt som under sommarmånaderna.

cappadocia
I oktober vädret i Kappadokien utbytbara. På grund av höjden (över 1000 meter), sjunker temperaturen på natten till 5-10 grader Celsius. Under dagen kan du fortfarande förvänta en trevlig 20 grader. I centrum av Turkiet faller i oktober månad låg nederbörd. Cappadocia regnar 3 till 5 dagar. De bästa månaderna för att göra en resa till Kappadokien är maj, juni, september och oktober.

Svarta havets kust
Oktober är inte en bra tid att resa till den norra kusten av Turkiet, kan varje dag gå regn. I princip finns det mer regn på norra kusten i Turkiet eller den turkiska rivieran eller Egeiska kusten. Även under sommarmånaderna, kan du förvänta nederbörd. Det bästa vädret ger Svarta havets kust under månaderna juni till september. I oktober, skulle jag inte rekommendera Svarta havets kust.

Om du vill tillbringa en billig semester i Turkiet utanför högsäsong, sedan i början av oktober i särklass den bästa tiden.

Turkiet utflykter