Gümüslük speciell atmosfär i Bodrum

Gümüslük i extrema västra spetsen av Bodrum halvön, några kilometer norr om Turgutreis erbjuder en mycket speciell atmosfär.

Gümüslük skiljer sig från de andra platserna på Bodrum-halvön, är detta förmodligen främst på grund av de rigorösa bosättningar och att tills vidare i fråga inte.

Gümüslük byggdes på grunden av den gamla antika staden Myndos, just på grund av viken inte bör omvandlas till en "konkret" bay. Myndos kan dyka upp en riktig skatt, men kapaciteten hos arkeologerna i Turkiet har helt slut.

Men den anda av Myndos lever fortfarande vidare i Gümüslük. Du kommer att upptäcka att det förflutna är närvarande och det ändrar också en liten presentbutik som helst.
Om du kommer från Turgutreis är en skylt med en hänvisning till en jazzbar och detta tyder på att det ser nya Myndos är annorlunda. I stället för högt hiphop från sämre högtalare, är vi här inför jazziga toner i rätt linje med den allmänna atmosfären. Platsen kan du bara ringa ganska tyst och reserverad.

Gümüslük har länge varit den mest kända hemliga tips i den intellektuella scenen i Istanbul. Artister, inflytelserika affärsmän och politiker har sitt sommarresidens här. Hollywoodstjärnor inkognito underkasta sig kusten. Under en affärsmiddag, är gäster flygs med helikopter. Du kommer dock inte att märka på tittarna är man inte behöver vänta i Gümüslük. Då en situation skulle uppstå om i Golturkbuku, där den pittoreska staden helt borta under kapitalet.

De gamla Myndos kan delas upp i två delar, den gamla delen ner till hamnen och den något högre belägna andra del, inte värdig vykort, som fast siffrorna. Nere vid den naturliga hamnen naturligtvis du kan hitta bra restauranger, men det finns bättre restauranger på Bodrum-halvön. Även om båda restauranger, som du nästan snubblar har ett gott rykte, de är lite daterad. Ändå är välbesökt, även på vintern.

För en söt mellanmål bör du stannar vid den lokala lilla bageriet och konfektyr. På morgonen bageriet sprider en oemotståndlig doft. I bageriet dagliga nyheter diskuteras, så du kan behöva vänta. Det är en av de små söta detaljer som gör så speciellt vistas i Gümüslük.

Gümüslük kan du besöka de bästa i försäsongen. Njut fiskebyn du kommer säkerligen inte ångra det.

Turkiet utflykter