Boğaziçi Köyü fiskeby mellan Milas och Bodrum

Boğaziçi är en liten fiskeby inbäddat mellan Bodrum och Milas på den turkiska Egeiska havet. Byn är fortfarande sover, precis som i sagan om Törnrosa, men det väntar på att bli upptäckta.

I Boğaziçi verkar leva människor som aldrig har varit i Bodrum (25 km). Varför skulle hon måste också gå? Allt som de behöver för att komma att leva i havet eller från gårdarna i den omgivande landsbygden. Milas dem till andra produkter, även köpa bilar som inte växer på marken. Administrativa frågor främst regleras i Mugla.

Bodrum är mycket långt borta och ändå så nära. I Bodrum, hittar du allt Boğaziçi har inte och vice versa.
locka unga människor, som i många turkiska byar till staden, men återvänder efter år av kärlek tillbaka till "Köy" som de kallar sin by kärleks (Köy = by).

Byn har behållit sin charm, tack vare de geologiska förhållandena. Om du kör från flygplatsen till Bodrum, ser du efter ca 12 km en stor sjö. Detta är fågelskyddsområde Tuzla, där du kan hitta flockar av flamingos på vintern. Bakom utgrävningen Bargilya men speciellt där betande får och getter. Nu är vi nära Köys att uppnå Boğaziçi vi måste sväng höger vid vägskälet i riktning mot moskén. Efter moskén i byn börjar inte riktigt spektakulära.

Alla Reest dykning några höns, katter och hundar, och om du har tur en förbipasserande. Kanske på söndag, marknadsdag. Boğaziçi som definitivt har något att erbjuda. Vid ingången har byggts ett litet hotell. Rich turkiska kollegor från Istanbul, Izmir och Ankara är angelägna om en kulinarisk helg till Boğaziçi.

Platsen är känd för Turkiets bästa fiskrestauranger. Restaurangerna är öppna även på vintern, invånarna i den avlägsna regionen uppskattar kvalitet. Boğaziçi är där fisken äts. I hamnen är fisken landas, och du kan köpa färsk fisk. Byn har också ett litet snabbköp och café. Tills nyligen, det fanns även ett postkontor, men numera tomater torkas eller ved lagras för vintern. Sådant är livet i Boğaziçi.

På åsen finns ett antal orter som byggs bakom byn, som främst används på sommaren eller helger av turkarna. På sommaren finns det därför lite liv i Boğaziçi.

Turkiet utflykter