Alacati Turkiet för en idyllisk semester vid havet

Sömnig och orörda, med låga berg på horisonten, en lugn turkos hav och smala kullerstensgator med mysiga kaféer och restauranger, den charmiga hamnstaden Alacati erbjuder en idyllisk semester vid havet på den turkiska egeiska kusten.

Alacati är till stor del oupptäckt utanför Turkiet. Alacati är främst en plats där turkar, inklusive ett antal nationella kändisar tillbringa sin semester och fly från turistmassorna i Bodrum. Alacati är också känd som en bästa vindsurfing destinationer i världen.

Under dagen är det tyst i Alacati när de flesta besökare har lämnat en masse till stränderna runt Alacati. Stränderna sträcker sig från livliga stranden klubbar, där fester och konserter börjar vid solnedgången, mer intima områden för familjer och tyst solbadare. De flesta stränder är ca 15 km från staden, en del kan endast nås med båt.

Alacati kommer på kvällen till liv, när det är i kullerstensgatorna, på terrasser och i knäppa antika och presentbutiker trångt med lokalbefolkning och turister. Andra går till barer vid vattnet, eller restauranger i hamnen eller marinan.

Vid ungefär 15 minuter med bil från Alacati du hitta en av de ledande vingårdar, från vakttorn och samtidigt njuter av ett glas vin, njuta av den vackra utsikten.
Alacati är också värd en rad festivaler och evenemang, de för det mesta sker under sommaren och hösten. Provningar, workshops och demonstrationer av lokala och internationella kockar.

Alacati är en 45-minuters bilresa från Izmir. Den bästa tiden att besöka Alacati är perioden från slutet av april till maj och från september till oktober, temperaturen är bra och priserna är lägre än i högsäsong.

Turkiet utflykter