Ovacik sömnig granne Hisarönü

För dem som är alltför upptagen och alltför högt i Hisarönü, måste boka sin semester i Ovacik. I den lilla byn du inte märker massturism, hotellen är små och informella.

Idyllen på Lycian kusten är känd, det finns flera stugor byggdes utan att skada landskapet. Vid foten av Baba Dag, där det finns en av de bästa skärmflygning områdena i Europa, kan du koppla av på semester i Ovacik.
Som du kan utforska området med båt över till lykiska kusten. Hela området är känt för sin vackra undervattensvärlden, glöm inte att ta med din snorkel. Det finns många möjligheter till utflykter från Ovacik, så att du inte får uttråkad och ofta tiden är för kort.

Ett besök i Patara är väl värt det som havssköldpaddor lägger sina ägg på stranden. Staden Saint Nicholas, den nuvarande Demre är nära. Amfiteatern, kyrkan och rock gravar besöks under året av många turister. Efteråt, ta i byn en kopp te och en välsmakande, turkiska mellanmål.

Även ett besök till Kekova, staden av konstnärer, är värd på din semester i Ovacik. Naturligtvis kan du även besöka den imponerande Marmaris med sina många småbåtshamnar och många nationaliteter. Helt enkelt ta dolmus gett dig tillräckligt sedan koppla på den vackra "Blå lagunen" strand bara 10 minuter. I semesterorten Ölüdeniz hittar du denna vackraste stranden i Turkiet.

Under de senaste åren har vi sett Ovacik bli en vänlig och avslappnad resort med en välkommen berg vindar som lämpar sig för alla människor som söker lugn och ro, men ändå vill de livliga orter inom räckhåll.

Ovacik är en idealisk och prisvärd bas varifrån du enkelt kan utforska regionen eller bara luta sig tillbaka och njuta av omgivningarna med utmärkta förbindelser till den livliga turistorten Hisarönü (5 minuter), Oludeniz stranden (10 minuter) och Fethiye (20 minuter) .

Området är kanske mest känd som i början av Lycian Way gångvägen som löper längs den vackra kusten hela vägen till Antalya. Under försäsongen, grupper av vandrare till Ovacik, de utforska området till fots. Turister som är intresserade av fotografi och natur hittar många vackra vandringsleder i regionen.

Turkiet utflykter