Iztuzu halvön och stranden Turkiet

Den Iztuzu stranden var under 2011 röstade den vackraste stranden i Turkiet.
Halvön Iztuzu nära Dalyan inbjuder speciellt för sol och bad. Stranden anses vara en av de vackraste natur stränder i Turkiet och flera utmärkelser för det.

Sanden är väldigt mjuk och fin och stranden är en flodmynning. Så du kan bada i den friska flodvatten, men också i den salta havsvattnet. Stranden går mycket långsamt och är därför idealisk för hela familjen, särskilt för familjer med små barn. Emellertid kan delar av stranden endast nås med båt eller simning, även turistinfrastruktur. Dyra restauranger inte är närvarande, snackbarer att du inte svälta.

Den Iztuzu Beach ligger i en nationalpark, eftersom här Caretta Caretta sköldpaddan lägger sina ägg. De stora havssköldpaddor är starkt utrotningshotade. Stranden är därför mycket väl skyddad och övervakas under den period då äggen läggs. Iztuzu Beach får inte komma in från 20:00 till 08:00. Under dagen kan du simma, husdjur som hundar och katter inte tillåtet. Den Iztuzu stranden fortsätter att förändras, både i form och i längd. Orsaken ligger i tidvattnet och vinden. Längden av stranden varierar mellan 5 och 6 km.

Om du vill njuta av resten på stranden, rekommenderar jag att du går tidigt på morgonen eller på kvällen till stranden. Även om stranden är inte så trångt som till exempel Ölüdeniz Beach.

Hur man når Iztuzu stranden? En stig leder från Dalyan (25 km) till Iztuzu stranden. Som tidigare nämnts redan vissa delar av stranden endast nås med båt. I Dalyan kan du hyra en båt, sandstranden seglar i ca 30-45 minuter.

Boende finns i Dalyan, särskilt de två-stjärniga familjehotell Caria är populärt, det är inte långt från centrum. Ligger mycket nära en brygga. Från resor här göras till Iztuzu stranden.

Turkiet utflykter