Dykcentra i världsklass i Turkiet

Människor från hela världen kommer till Turkiet för att njuta av några av världens bästa dykcenter och unika undervattensaktiviteter. Turkiet blev en ledande nation i marin turism efter att ha etablerat toppmoderna dykcenter och hundratals dykanläggningar de senaste åren. De 254 dykcentra i landet erbjuder vattensporter till både turister och lokalbefolkningen, med 83 i Medelhavsområdet ensam.

Kaş, Kemer, Canakkale, Fethiye, Ayvalık, Antalya, Mersin och Bodrum är de mest populära dykplatserna. Förutom dykcentren ökar intresset för sjön Van också dagligen.

 Minister Şahin Özen turkiska vattens federation (TSSF) berättade Anadolu Agency (AA), vilket dykcenter spelar en viktig roll för att öka turismen.

"På sommaren turister, dykare och många människor från olika delar av världen se våra dykcenter och färgstarka undervattensmiljöer, intresset växer för varje år", sade han.

Özen tillade: "Vi har 254 aktiva dykcenter på vår kusten och inlandet med hundratals hårt arbetande instruktörer och guider Våra instruktörer är mycket erfarna och säker för dykutbildning och har internationell erfarenhet ..." Turkiet har också dykmöjligheter för funktionshindrade besökare med 52 specialutbildade instruktörer, tillägger Özen.

Kaş undervattensaktivitetscenter, grundat av World Underwater Federation (CMAS) och TSSF gemensamt, anses vara en av de bästa i världen.

 "Kaş är hem för några av de bästa gratis dykcenter i världen och organiserar årligen fridykning mästerskap. I år idrottare från 20 länder har anmält att delta i evenemanget.

Turkiet utflykter