Kaleiçi, historiska centrum av Antalya

Den historiska stadskärnan i Antalya, kallad Kaleiçi, kombinerar gammaldags och nyhetens estetik. Kaleici, hjärtat av Antalya, är en av de mest besökta delarna av staden med sina historiska byggnader, nöjesfaciliteter, hotell, restauranger och barer.

Du hittar rester av den gamla stadsmuren, en vacker hamn och mycket mysiga adresser för ett mellanmål och en drink. Och allt det inom gångavstånd.

Börja ditt besök till Antalya i den historiska stadskärnan, Hadrianus Gate, Hidirilik-tornet Yivli minaret, Kesik Minaret och Kaleici med sina smala gator och historiska hus och den gamla hamnen täcker. De ligger alla inom en radie av en kvadratkilometer. Som redan nämnts allt inom gångavstånd och det är bara bra eftersom bilar är förbjudna på vissa gator.


Kaleiçi du kan besöka på alla timmar på dagen, men den bästa tiden är på natten. Många av de historiska hem och boningar Kaleiçi har återställts och många av dem används som hotell, pensionat, barer och butiker.

Antalya är inte en stad med bara sol, hav och strand. Den har en bra historia, särskilt i Kaleiçi-distriktet. Den gamla historiska stadskärnan i Antalya har allt du vill ha i den perfekta badorten. Trevliga flesta butiker erbjuder presenter och souvenirer riktade mot turistmarknaden. De flesta hotell, restauranger och barer i Kaleiçi har en innergård. På eftermiddagen på en sommardag är det trevligt att ta en drink med mycket is i en av dessa gårdar under apelsinträd.

Det finns också många kaféer, barer och restauranger med utsikt över havet från stadsmuren. Den gamla hamnen i Antalya restaurerades på 1980-talet och detta restaureringsarbete erkändes med det europeiska gyllene äpplet.

Nätterna i Kaleiçi är färgglada. Du kan ryckas med av musiken som kommer från gatorna, njuta av en drink eller dansa i barer och restauranger med levande musik och alla är öppna sent. Här möter du olika nationaliteter och gör vänner.

Om du vill åka på semester till Antalya, kolla här för de bästa erbjudandena och naturligtvis bör ett besök i det historiska centret vara på programmet.

Turkiet utflykter