Halfeti dold paradis i Turkiet

Halfeti är känd som en dold paradis och den första Cittaslow (bokstavligen Slow City är en internationell standard för kommuner i områdena miljö, landskap, lokal, gästfrihet, miljö, infrastruktur, kulturarv och bevarande av identitets scoring väl.) Southeast av Anatolien. Med sin ovanliga geografi och kultur blir området alltmer populärt som turistmål.

Halfeti är en liten fiskeby i provinsen Sanliurfa i Sydostasiatiska Anatolien i Turkiet och utsågs av Cittaslow International 2013 som en långsam stad i Turkiet. Halfeti är den första cittaslow i sydöstra Turkiet av Anatolien.

Cittaslow Halfeti har potential att bli en av världens mest intressanta långsamma städer med sitt historiska arv och en unik kultur. Rumkale och de andra kulturskatterna i Halfeti tar besökare på en resa till det skönaste av det förflutna. Dessutom är det bra att se den specifika svarta rosen från Halfeti. Frukt och grönsaker, inklusive bananer, grapefrukt och datum, trivs i Medelhavsklimatet i regionen.

När det gäller Halfeti-rätter erbjuds gästerna i restauranger på sidan av Eufraten traditionella kebabar, aptitretare och desserter. Smaka också de berömda jordnötterna från Halfeti.

Halfeti byggdes av romarna öster om Eufrat. Halfeti har många grottor som speglar historia. Husen i Halfeti har en unik arkitektur, vilket innebär en spektakulär rikedom och välstånd. Sten arkitektoniska byggnaderna är sällsynta och unika i den här delen av Anatolien. Terasser är en integrerad del av Halfeti-husen.

Halfeti är känt för sina svarta rosor, faktiskt mycket mörkröda som bara växer i den här specifika delen av världen. De doftande rosen växer på en 1,5 meter lång rosenbuske som blommar på vår och sommar. Halfeti överraskar sina besökare med en ren skönhet som ser ut som en kuststad.

Turkiet utflykter