Shopping i Turkiet

Turkiet är ett av världens bästa shoppingdestinationer för turister. Landet har många affärer där du kan hitta bra produkter som ska behaga shopparen.

Nedan hittar du en översikt över 7 överraskande shoppingplatser i Turkiet.

Historiska basarer i Istanbul. Grand Bazaar: den legendariska Grand Bazaar, som i 1461 först öppnade sina dörrar för handlare, är en enorm labyrint av 61 gator täckta med 4.400 butiker som säljer allt från smycken till läder och mattor och antikviteter. Kaféer, restauranger och vacker gammal arkitektur.
Spice Bazaar, Spice Bazaar även kallad den egyptiska basaren är en annan favorit plats för shoppare med sina lockande utbud av exotiska kryddor, sylt, torkad frukt, nötter, te, kaffe och naturligtvis Turkish delight i en mängd olika smaker.
Hamamonu Ankara Hamamonu, en av Ankara favorit historiska och shoppingdistrikt, där du kan fly livliga centrum för en trevlig lugn lunch. Specialdesign hantverk lockar också många besökare till Hamamonu.
Kemeralti Izmir: Den 400-åriga Kemeralti-marknaden är den äldsta mötesplatsen och köpcentret i Izmir, alltid livlig med sin unika struktur och människor. Basaren har alltid varit ett viktigt område för handlare sedan den hellenistiska perioden.
 Kaleiçi, den historiska centrum av Antalya: Hitta massor av antikaffärer som specialiserat sig på intressanta skatter, smycken, ljusstakar, lådor och olika typer av handgjorda mattor. De flesta butiker erbjuder gåvor och souvenirer riktade mot turistmarknaden i Antalya.
Bakircilar marknaden Gaziantep: är ett av de bäst bevarade exemplen på historiskt värde utan att äventyra den naturliga strukturen. Det finns en sak som aldrig har förändrats, skickligheten, aktiviteten och fertiliteten hos experten koppar smeder från Gaziantep.
Yemeniciler Arasta, Safranbolu: kvar i 17th century Yemeniciler Arasta Endast en jemenitiska skomakare läderskor i ottomansk stil. Du hittar också många filtkläder, broderade tröjor, trähantverk i Safranbolu.

Turkiet utflykter