Turistattraktioner i Kusadasi

Kuşadası är en av de mest populära kryssningsfartygshamnen i turkiska Medelhavet och i denna hamnstad handlar det om sol, hav och en trevlig semester. I Kusadasi kan du shoppa, har Kusadasi också en livlig nöjesliv, delvis på grund av Kusadasi har utvecklats till en favoritdestination under de senaste decennierna.

Hotell sprid sig längs kusten runt staden och stränderna är packade under högsäsong. Kuşadası är inte bara ett stort strandmål, trots allt hittar du också den antika grekiska staden Priene. Utan tvekan kommer du också att njuta av den naturliga skönheten på halvön Dilek. Nedan kommer jag att beskriva ett antal attraktioner, jag hoppas att jag övertygar dig om att lämna stranden för en eller flera dagar.

Pigeon Island (Güvercin Ada) nära hamnen i Kusadasi, leder en 350 meter lång väg till charmiga Pigeon Island, där resterna av en 13-talet bysantinska fästning (som senare blev en piratenhol) står på en klippa. Väggarnas väggar, som delvis går runt ön, är ett senare tillägg från början av 1800-talet. Pigeon Island är en favoritplats för en promenad längs havet och att beundra solnedgången.
Hamnområdet: De flesta av Kusadas turistattraktioner finns i hamnområdet. Kervansaray (caravanserai) byggdes här av Okuz Mehmet Paşa i 1618. Restaurerad i 60 fungerar sedan 1967 som ett hotell. Strax sydväst kan du fortfarande hitta bra exempel på korsverk av 1800-talet i den typiska traditionella stilen i regionen. Den gamla södra porten av stadsmuren är fortfarande kvar. Basaren, full av turkiska souvenirer, börjar direkt mittemot hamnen docka.

 Ladies Beach (Kadinlar Denizi): denna strand, två kilometer från staden, är det mest populära sträcka av sand i området som är direkt runt Kusadasi. Det finns olika vattensporter, solstolar och parasoll kan hyras. Inte överraskande, på sommaren kan det vara upptagen med både lokala familjer och utländska turister. Veckodagar är vanligtvis mindre trångt, men förvänta dig inte en tom strand när som helst i juli och augusti.

Priene: Den hellenistiska staden Priene, med utsikt över bergen, är fotogena genom och genom. Denna gamla hamn hade sin blomsträckning mellan 300 f.Kr. och 45 f.Kr., när hamnarna var upptagna med handel. Upplösningen av floden Meander orsakade stadens nedgång och vid det andra århundradet efter att Kristus Priene övergavs. Huvudattraktionen är templet i Athena, med sin klassiska joniska design, medan teatern med 6.500 platser har varit exceptionellt välbevarad. Priene kan kombineras perfekt med Miletos under en dagsutflykt.

Miletos: Miletos, som Priene är en annan viktig port av den hellenistiska perioden, men inte Harbour slammade upp och ockupationen här gick till Seljuk eran av 14-talet. Det betyder att ruinerna här är mer av en blandning av de olika tidsperioderna. Att inte missa är den enorma teatern med sina 15 000 platser och utmärkta vyer. Den härstammar från den grekiska eran men byggdes grundligt av romarna. Strax ovanför teatern finns några bysantinska fästningsväggar och bara i öster är resterna av Apollo-templet. De överraskande välbevarade baden i Faustina ligger i söder, längs en Seljuk Caravanserai och mer forntida grekisk-romerska ruinerna av staden. Det finns också ett mycket bra museum dedikerat till historien om både Miletos och Priene. Plats: 62 kilometer söder om Kusadasi.

Didyma: det här hellenistiska religiösa centrumet var hemmet för den legendariska Oracle of Didyma och det näst största världens andra största tempel. Apollo-templet har fortfarande sina höga kolumner och är ett av de bäst bevarade exemplen på grekiska tempel i Turkiet. Oracle of Didyma ansågs av stor betydelse i den klassiska antika världen, Plats: 77 kilometer söder om Kusadasi.

Kirazli: den pittoreska byn Kirazli, omgiven av fruktträdgårdar och vinodlingar, har en tidlös känsla. Det här är den perfekta platsen för en eftermiddag som springer genom gränder med traditionella vitkalkade byhus och njuter av det fredliga hjärtat av det turkiska bylivet. Det finns ett antal trevliga restauranger och kaféer. Besök lantbruksmarknaden på lördag, som specialiserar sig på lokala ekologiska produkter. Plats: Kirazli ligger 10 kilometer öster om Kuşadası.

Dilek-halvön: ett vackert bergslandskap och tuffa kuster, detta nationalparksområde som du enkelt kan besöka för en dag från Kusadasi, ligger bara 26 km söder om hamnstaden. Det finns många stränder för bad och sola, där mitt val går till stranden Aydınlık och stranden Karasu Köyü. Zeus (Zeus Maǧarası) grotta är en populär turistattraktion i reserven, det finns också utmärkta vandringsmöjligheter. Om du gillar naturen bör du besöka halvön.

Turkiet utflykter