Turistattraktioner i Kas

Med sitt perfekta port Kaş är en favoritdestination för att förtöja en båt i provinsen Antalya i Turkiet och en av de bästa platserna att gå till sjöss för en avkopplande besök till de många hemliga vikar och öar längs kusten. Själva staden är full av trevliga butiker och trevliga kaféer. Som turist kan du koppla av och handla här. Medan de sjunkna ruinerna runt Kekova och Kaleköy är den främsta historiska attraktion, det finns många fler rester av den Lycian, grekiska och romerska epoker gömda i det omgivande kuperade inlandet om du letar efter fler saker att göra.

Meis: strax före Kaşs kust ligger den geopolitiska karaktären hos ön Meis. Även om det kan nå dig med färja från kusten om 20 minuter, hör Meis egentligen till Grekland och är känt i Grekland som Kastellorizo. Under en dagsutflykt passerar du således en internationell gräns. Meis har mycket att erbjuda för att hålla dig upptagen hela dagen, inklusive båtturer till öns kustgrottor och en fantastisk bergvandring till öde kyrkorruiner. Byn vid hamnen är också söt med många kaféer och alla byggnader i pastellfärger. Det finns två färjor som seglar dagligen från Kaş och om du åker till Grekland, kan du också fortsätta till Rhodos med veckovisa färjor.

Antiphellos ruiner: den moderna staden Kaş ligger på platsen för Antiphellos. Bland de många attraktionerna i antiken är en Lycian sarkofag i stadens centrum, en välbevarad teater på västra sidan av staden med vacker utsikt över bukten, resterna av den gamla stadsmuren nära hamnen och några Lycian klippgravar mer till nordost.

Stränder: Kaş handlar om sol, hav och strand. Längs kusten finns många perfekta vita band av stranden för att lägga ner din handduk. Stranden i Kaputaş (mellan Kaş och Kalkan) är en av de mest populära och på sommaren kan det bli trångt med många solsökande turister. Om du avskyr folkmassan, gå till de vackra stränderna i Liman Aǧzı, på den andra halvön. De är lättillgängliga med vatten taxi från Kaş hamnen om du inte känner dig som en lång promenad längs kusten.

Kekova sjunkna stadsruiner: offshore ön Kekova är en av de mest intressanta sevärdheterna i närheten av Kaş. Ön är känd för undervattensruinerna, strax utanför kusten, kallas den sjunkna staden. Det bästa sättet att komma hit är med en båt eller båttur från Kaş eller Üçaǧız. Alternativt går den extremt populära kajaken till den sjunkna staden.

Üçaǧız: Üçağiz är en liten pittoresk fiskeby och hamnen i regionen, det är fortfarande en ganska sömnig och avslappnad plats. Det har många bra fiskrestauranger på hamnen, gamla vita byggnader täckta med bougainvillea och små souvenirbutiker. Du kan besöka några av Teimiussas ruiner genom att gå till östra sidan av hamnen. Det finns ett antal pensionat, som snabbt upptas under sommarmånaderna, så boka i tid. Üçağiz är populär bland seglare och vattensportentusiaster, men med vandrare, trots allt långvägen, leder Lycian vägen förbi byn.

 Kaleköy: Kaleköys medeltida slott har ett vackert läge på en sluttning över en halvö ovanför Uçaǧız. Slottet byggdes på grunden av Simenas tidigare citadell. Du kan fortfarande besöka teatern, med sju våningar och 300 platser. Det finns också en necropolis bara i väster, som huvudsakligen innehåller romersk sarkofagi i Lycian stil. Under slottet ligger vid kusten den pittoreska byn Kaleköy. De flesta människor besöker Kaleköy som en del av en dagstur från Kaş, där Kekova också besöks.

Sint Nicolaas kyrka: Santa kommer från Turkiet. Demre (gamla Myra) hade blivit en framträdande stad i 4: e århundradet och Saint Nicholas var den berömda biskopen här. Den medeltida kupolen Saint Nicholas basilikan är en viktig pilgrimsfärdsplats för anhängare av den ortodoxa kristna tron. Demre är en lätt dagstur från Kaş.

Myra: Bara inlandet från centrum av Demre är resterna av antika Myra. Några välbevarade Lycian rockgravar har skurits in i klippan och det finns också en stor romersk teater som har blivit vackert restaurerad. Du kan kombinera Myra mycket bra med ett besök i Sint Nicolaas kyrka som nämns ovan. Du kan enkelt gå till Myra från kyrkan, om det inte är för varmt. Glöm inte att köpa vatten, en hatt och solskyddsmedel.

Andriake: denna gamla, slammade port i träsket området, sex kilometer väster om Demre, ruinerna av en imponerande spannmålsmagasin och ett tempel, en marknadsplats, delar av hamnen väggar och flera kapell som fortfarande är i gott skick.

Arykanda: En dagsutflykt till den hellenistiska ruinen av Arykanda är värt. Terrasserna längs en sluttning av Akdaǧ berget, med många välbevarade monument att utforska. Stadion på högsta terrassen är relativt liten, från den grekiska eran men återställd av romarna. Under stadion är en nästan intakt grekisk teater med 20 platser och några inskriptioner som fortfarande är synliga i översta raden. Odeon, på lägsta terrassen, är 75 meter lång med ett mosaikgolv.

Limyra: Old Town Limyra anor från den 5: e-talet f.Kr., det är en av de äldsta bosättningarna i Lykien. På en kulle norr om platsen är att se högre och lägre Akropolis, med resterna av en bysantinsk kyrka och den romerska teatern. På den branta klippan i söder, Heron Perikles (ca 370 f Kr.) Huggen ur klippan i form av ett tempel. Det finns också tre stora Lycian rockgravar. Alla ruiner har varit väldigt förvitrade och inte välbevarade.

Kyaneai: den här lycianstaden var välmående fram till 4: e århundradet e.Kr. Det finns ett antal sarkofager och flera gravar att vandra runt, liksom resterna av en marknad och en gång massiva vallar. Den stora teatern är platsens höjdpunkt och har 25 platser. Från de övre platserna har du en magnifik utsikt. Kyaneai får bara några turister om dagen, så du kan tänka dig i en förlorad värld.

Turkiet utflykter