Bodrum Altinkum tips

Den livliga semesterorten Altinkum ligger i Bodrum-regionen på Turkiets sydvästra kust. Altinkum är en modern resort med en ny hamn och tre Blå Flagg-stränder. Destinationen erbjuder alla varor för en avkopplande strandsemester utan att behöva åka någonstans när du väl anländer. Släng in bonusen på regionens bästa attraktioner och du har en oförglömlig resa för hela familjen.

Det världsberömda Efesos ligger bara några timmars bilresa från Altinkum. Det finns också mycket att göra nära hemmet, inklusive en lokal vattenpark som barnen kommer att älska. Eller bege dig till Didim, grannstaden, för massor av traditionella restauranger och barer, ruinerna av Apollotemplet och en årlig vänskapsfestival!

Saker att göra

Altinkum är ett paradis för strandälskare och har tre vackra gyllene stränder att välja mellan, sammankopplade av en modern strandpromenad och flankerad av den chica yachtfyllda småbåtshamnen.

Stranden närmast marinan är ett toppval för vattensporter, där du kan tävla på vattenskoter eller snorkla i det kristallklara vattnet. Ta en promenad genom de livliga Dolphin Square-marknaderna och se vilka skatter du kan hitta. Eller smaka på Kalamata-oliver och traditionella fyllda vinblad på en lokal restaurang och se världen gå förbi.

Om du är intresserad av en dagsutflykt kan hela familjen njuta av de spännande vattenrutschbanorna vid Didim Aqualand. Den antika staden Efesos är ett måste för inbitna historiker, hem till ett av världens sju underverk.

Ta en dagsutflykt

För att upptäcka vad mer denna charmiga destination har att erbjuda, ta en dagstur och upplev alla möjliga spännande äventyr. Vad sägs om att utforska de gamla ruinerna av Bafa Lake? Denna vidsträckta vattenmassa är en idealisk omväxling av landskap, med ett urval av kaféer och restauranger med utsikt över det lugna vattnet.

Eller bege dig till de romerska ruinerna i Efesos för en dag av historia och kultur. En resa till Didim, staden bredvid semesterorten Altinkum, är ett måste om du är i området. Bara en kort bilresa från Altinkum erbjuder Didim många saker att se och göra på en dag.

För en spännande dag ute som hela familjen kommer att älska, besök Aqua Fantasy, den största vattenparken i Turkiet bara en kort bilresa från Altinkum.

Vackra stränder

Om din semesteridé består av att koppla av vid havet har Altinkum mycket att erbjuda. Ha kul på en av tre vackra stränder, oavsett om du latar dig på den mjuka, solvarma sanden eller njuter av att bada och snorkla i det lugna vattnet. Stranden närmast hamnen är bäst för barn, med grunda, milda surf som de små kommer att älska att plaska runt i.

Alla Altinkums stränder betjänas av flera barer och restauranger, så du kan njuta av en fruktig cocktail eller mellanmål utan att gå tillbaka till resorten. Om du vill njuta av kusten på ett mer äventyrligt sätt kan du hitta massor av vattensporter på stränderna i Altinkum. Oavsett om du vill snorkla, paddla ombord eller åka vattenskoter så finns det många sätt att röra på kroppen när du besöker stränderna i Altinkum.

Festivaler

Om du planerar din semester väl kan du besöka den årliga Didim Peace Festival som hålls i den lilla staden bredvid Altinkum. Festivalen hyllar vänskapen mellan Turkiet och Grekland och innehåller många roliga traditioner för besökarna att njuta av. Det är ett race från Apollos tempel till Altinkum samt båttävlingar och såklart massor av dans! Firandet avslutas med en musikfestival på stranden, som är känd för att locka stora skaror av festglada.

Historia

Didim, staden som gränsar till kuststaden Altinkum, har varit en helig plats i århundraden. Det var centrum för den antika grekiska staden Milet, en av de största och rikaste före den persiska invasionen på 600-talet. Forntida lämningar är fortfarande utspridda idag, vilket gör staden till ett måste för inbitna historiker.

Området var förknippat med mötesplatsen för Zeus och Leto, där de fick sina barn, tvillingarna Artemis och Apollo. Apollontemplet ligger bara några kilometer in i landet, vilket gör det till ett måste om du är intresserad av din destinations historia. Templet är till stor del i ruiner, men du kan fortfarande få en god uppfattning om dess storlek och betydelse om du vandrar bland de spruckna kolonnerna.

Nattliv

Altinkum är ett paradis för turister, så det borde inte komma som någon överraskning att många livliga barer och klubbar kommer till liv när solen går ner. Om du vill dricka svala drinkar och dansa långt in på natten, kommer du inte att bli besviken. Bläddra mellan klubbar som passar din musiksmak eller bege dig till mer avslappnade barer och njut av en chatt med dina vänner eller familj.

Nattlivet i Altinkum bygger på två stora torg, men det finns också mycket att göra på stranden! På stranden hittar du barer med liveunderhållning, karaoke och dans. Många av dessa platser håller öppet sent, så det finns ingen anledning att besöka klubbarna om du föredrar något lite mer avslappnat.

Om du reser som familj eller som ett par och föredrar något lite lugnare kan nattlivet i Didim vara något för dig. Didim ligger ett stenkast från huvudorten Altinkum och erbjuder många mysiga restauranger och barer där du kan njuta av en drink och en traditionell turkisk atmosfär.

Altinkum är ett spännande turistmål med traditionell turkisk atmosfär. För den bästa autentiska turkiska maten, ta en tur till den lokala marknaden i Didim; staden intill Altinkum.

För den mest autentiska turkiska känslan, gå på en lördag och utforska den stora marknaden. Om du letar efter något att göra på kvällen, gå till barerna och restaurangerna med en avslappnad atmosfär.

För alla som vill festa hela natten, det finns några fantastiska nattklubbar som finns på de stora torgen i staden.

För dem som vill festa ute i det varma turkiska klimatet, gå till utomhusnattklubben Medusa. Den kan hittas i slutet av stranden med utsikt över den vackra kustlinjen.

Från Altinkum går det många dagsturer som tar dig genom området. En intressant dagsutflykt till de välbevarade romerska ruinerna i Efesos så att du kan fördjupa dig i den antika romerska kulturen.

Om det inte tilltalar dig kan ett dopp i en av de renande vita kalciumtermiska poolerna i Pamukkale vara något för dig.

Om du letar efter fantastisk utsikt och någonstans att se solnedgången, måste du besöka Apollontemplet; en av de mest populära ruinerna i Turkiet.

För dem som letar efter en spektakulär familjedag, gå till Aqua Fantasy; Turkiets största vattenpark. Den har massor av roliga rutschbanor för barnen och massor av solstolar där vuxna kan koppla av och varva ner under den turkiska solen.

För något att göra på kvällen erbjuder Flying Fish en Moonlight Dinner Cruise. Det börjar vid solnedgången och inkluderar en traditionell turkisk måltid.

För den mest autentiska turkiska känslan, gå på en lördag och utforska den stora marknaden. Om du letar efter något att göra på kvällen, gå till barerna och restaurangerna med en avslappnad atmosfär.

För alla som vill festa hela natten, det finns några fantastiska nattklubbar som finns på de stora torgen i staden.

För dem som vill festa ute i det varma turkiska klimatet, gå till utomhusnattklubben Medusa. Den kan hittas i slutet av stranden med utsikt över den vackra kustlinjen.

Altinkum har tre vackra stränder att välja mellan, och var och en har ren gyllene sand med säkert grunt vatten som är idealiskt för barnen att plaska runt i. Varje strand har ett urval av restauranger och barer och om du inte bara vill koppla av, kommer du också att hitta massor av vattensporter för att hålla dig sysselsatt.

Den bästa stranden för små barn är den mittemot hamnen. Det säkra, mjuka vattnet är bra för barnen att leka i, och om de blir hungriga kan du unna dem lite snacks från någon av restaurangerna vid vattnet.

Lite längre bort från stränderna ligger den helt nya marinan med ett köpcentrum fullt av lyxvaror och souvenirer.

Om du känner för att ta dig utanför allfartsvägarna, ta en tur till Bafa Lake. Denna enorma sjö ligger vid den Egeiska kusten och är ett fridfullt alternativ till de myllrande stränderna. Om du är sugen på en bit, hittar du ett urval av restauranger med utsikt över vattnet, som serverar traditionella turkiska rätter.

För en chans att upptäcka mer av det antika Turkiet, kolla in de mystiska ruinerna av Heraclea nedanför Latmos. Från Didim hittar du flera researrangörer som ger dig chansen att komma bort från allt på en jeepsafari genom det vackra landskapet. Tillsammans med din guide kan du se de vackra tallskogarna och utforska bergsstigar till de små byarna som ligger en värld bort från de främsta turistdestinationerna.

Turkiet utflykter