Kuyucak Lavendel Turkiet

 


Lavendel, som ger en positiv energi med sina lila färger, skapar en visuell fest när de sträcker sig i det oändliga på fälten. Naturligtvis är Isparta platsen för att vandra i doften av lavendel, dansa med solens gula ljus och få detaljerad information om lavendelodling i Turkiet. Byn Kuyucak, känd som lavendelbyn, tar emot ett stort antal besökare från olika delar av Turkiet varje år under sommarmånaderna.

Under denna säsong är alla dalar, fält och kullar på Kuyucak-sidan alltid målade lila. Det är möjligt att se par och resenärer som tävlar om att fota i lavendelfälten. Livet flödar entusiastiskt i lavendeldalen, som fascinerar människor i alla åldrar.

Historia om lavendelfält

Eftersom byborna här försörjer sig på lavendel arbetar alla med stort engagemang för att odla lavendel, de lägger mycket energi på detta fält. 1975 distribuerade roshandlaren Zeki Konur lavendeln han hade tagit med till byn Kuyucak från Frankrike, och byborna började plantera denna lavendel på de tomma markerna i byn. Med tiden har de skaffat sig erfarenhet inom detta område och idag försörjer de 94 % av det turkiska lavendelbehovet. Även om förfäderna till Isparta lavendel är franska, har de förtjänat rätten att vara Turkiets vackraste och mest berömda lavendel med sina ansträngningar och ansträngningar genom åren.

Vad används lavendel till?

Lavendel används vanligtvis för att göra olja. Lavendelolja, som används i kosmetika, parfymer, tvål och aromaterapi, är nästan ett mirakelmedel. Dessutom är lavendel te också bra mot huvudvärk och stress med sin lugnande effekt. Lavendelhonung är också ett livsmedel som konsumeras i detta område och har antibakteriella egenskaper. Lavendelglass är också en av de godaste glassarna, glöm inte det.

När ska man åka till Kuyucak?

Lavendel, som börjar färga i juni, tar sin fulla färg i juli. I slutet av juli och augusti är hela skörden klar och dessa lila skönheter börjar samlas in. Om du vill umgås med lavendel och ta vackra bilder är det en bra idé att åka till Kuyucak de första veckorna i juli. Lavendel blommar bra under denna period och blir lila. Men vid skördetid är byn överfull av besökare. Av denna anledning skulle det vara bra att planera din Kuyucak-semester i slutet av juni-början av juli. För om det lämnas till sista minuten kan du stöta på problem med biljetter och boende.

Transport och boende

Byn Kuyucak ligger i Keciborlu-distriktet i Isparta och cirka 40 kilometer från Isparta. Du kan åka till Keçiborlu och sedan till Kuyucak genom att följa skyltarna med ditt privata fordon. Om du kommer med kollektivtrafiken kan du ta dig hit med bussar som går från Ispartas busstation till Kuyucak. Förutom byn Kuyucak finns det lavendelfält i byarna Kuscular, Ardıclı och Aydogmus. Om Kuyucak är mycket upptagen kan du också stanna till vid dessa byar.

Turkiet utflykter