Turkiet hälsoturism


Det turkiska sjukvårdssystemet har väletablerade faciliteter av hög kvalitet, överkomliga priser, välutbildade mänskliga resurser, högklassig operativ förmåga och framgångsförhållanden, och dessutom är turkiska folks familjer gästfrihet och Turkiets fantastiska geografi faktorerna till varför du bör komma till Turkiet.

AUKTORISERADE HÄLSOLEVERANTÖRER OCH UNDERHÅLLARE

I Turkiet är alla vårdgivare och facilitatorer som sjukhus, kliniker och sjukgymnastik- och rehabiliteringscenter auktoriserade av hälsoministeriet med riktigt höga kvalitetsstandarder. Dessutom måste turkiska vårdgivare och facilitatorer skaffa "International Health Tourism Authorization Certificate" av hälsoministeriet för att kunna bedriva hälsoturism i Turkiet. Även om turkiska leverantörer redan uppfyller minimikraven är villkoren för hälsoinstitutionerna för det mesta över världsstandarden.

GEMENSAM KOMMISSION INTERNATIONELLA ACCREDITERADE HÄLSOINSTITUTIONER

34 turkiska hälsoinstitutioner är ackrediterade av Joint Commission International (JCI) som är den ledande och mest pålitliga institutionen för sjukvårdsstandarder i världen. Med antalet JCI-ackrediterade sjukhus är Turkiet det sjunde i världen.

Turkiet tar emot hälsoturister mestadels från Tyskland, Storbritannien, Ryssland, Azerbajdzjan, Irak, Turkmenistan, Libyen, Afghanistan, Syrien och Uzbekistan, och njuter av högkvalitativ medicinsk behandling, sjukgymnastik, rehabilitering och spa med komfort över världsstandarder till överkomliga priser priser, med lyxiga boendealternativ och ändå till mycket mer lättillgängliga priser snarare än i USA och Europa.

Många av de läkare och kirurger som arbetar i Turkiet och som erbjuder hälso- och sjukvårdstjänster till internationella patienter är högutbildade och kvalificerade med certifiering från USA, Tyskland etc. Dessutom är många vårdcentraler och sjukhus över hela Turkiet ackrediterade av välkända globala organisationer som t.ex. ISO, JCAHO och JCI som visar att internationella standarder erbjuds i dessa vårdcentraler.

Turkiet har snabbt utvecklats mot att bli ett av de ledande länderna inom hälsoturism tack vare sin avancerade hälsoinfrastruktur. För att hålla jämna steg med den avancerade tekniken är hälsoinstitutionernas prioritet att använda avancerade medicinska apparater för att tillhandahålla moderniserad behandlingsprocess till patienter.

VÄLBE-TURISM

Turkiet är ett av de ledande turistländerna med sina unika landskap, geografiska mångfald, klimategenskaper och rika kultur; den erbjuder välbefinnande av hög kvalitet genom sin termiska vattenpotential som har effektiva terapeutiska egenskaper på grund av dess höga mineraliseringsinnehåll. Med cirka 1 500 termiska källor är Turkiet 6:a i världen och 1:a i Europa.

Turkiet inbjuder internationella patienter och turister att upptäcka de unika turistdestinationerna som har en naturlig skönhet av kombination av berg, floder och historiska attraktioner.

Den fördelaktiga geografiska positionen för Turkiet som är centralt belägen på den anatoliska halvön mellan västra Asien, Europa och MENA-regionen ger enkel tillgång till behandling med direkt transport.

Den korta väntetiden för behandling i Turkiet är en avgörande fördel för behandlingsprocesserna. Det är möjligt för utlänningar som vill komma till Türkiet för att få sjukvård, särskilt i fall som kräver akut ingripande, att få ett "hälsovisum" inom 2 arbetsdagar.

Å andra sidan kommer försäkringen att tillhandahålla av sjukvårdsinrättningen eller sjukvårdsmyndigheten för patientens räkning; och handelsministeriet betalar 70 % av kostnaderna för komplikations- och resesjukförsäkringen. Ansökan görs av vårdinrättningen eller vårdombudet. Följaktligen kan leverantörer endast ta ut 30 % av försäkringskostnaden från patienten eller åta sig hela kostnaden.

Dessutom stödjer handelsministeriet också vårdgivarna med "patienttransportstöd". Således kan hälsoturister som kommer till Turkiet för valfri behandling få 60 % av sina flygbiljetter som rabatt på behandlingsfakturan eller som återbetalning.

Detta är en annan betydande fördel för patienter från utlandet. Med möjligheten till omedelbar tillgång till hälsovårdstjänster tillåter medicinsk turism i Turkiet patienter att placeras på prioriteringslistan, så att de inte behöver vänta i flera dagar medan de hanterar sina hälsofrågor.

Turkiet utflykter